Enter your keyword

Si të krijoni një markë të fortë: Trendet e 2019

Si të krijoni një markë të fortë: Trendet e  2019

Si të krijoni një markë të fortë: Trendet e 2019

Një markë është një shoqeri që lind në kokën tuaj kur dëgjoni emrin e një kompanie të veçantë. Mund të jetë çdo gjë: zyra, Kompani paketimi, Agjensi Marketingu, kancelari, produkte ushqimore, etj. Siç e dini, duhet shumë kohë për të ndërtuar një markë të fortë dhe ta bëni atë të paharrueshëm, pasi duhet që të krijoni një marrëdhënie afatgjatë me klientët tuaj. Gjithashtu, përdorimi mediave online mund të ndihmojë për ta bërë markën tuaj më të fuqishme.

Në këtë artikull, do të mësoni se cilat gjëra duhet të merni në konsideratë në mënyrë që të krijoni një imazh të përsosur të produkteve ose shërbimeve tuaja, dhe cilat trende ia vlen t’i kushtoni vëmendje gjatë këtij viti.

Cdo markë e fortë ka një ide të fuqishme pas saj. Për të gjeneruar idenë e duhur, duhet të keni teknologjinë e duhur, kohën e mjaftueshme dhe burimet. Këtu janë disa hapa të dobishëm për t’ju ndihmuar në rrugën tuaj për t’u bërë një markë e suksesshme.

Hapi 1 – Të kuptosh nevojat e bleresve te tu.
Së pari, marketingu ka të bëjë me njerëzit. Prandaj, nuk ka kuptim të promovoni produktet tuaja nëse nuk dini çfarë ju nevojiten klientëve tuaj potencialë. Ju duhet të gjeni burime për të ndërtuar një produkt me cilësi të lartë, ai që do të ketë kërkesë të madhe. Gjithashtu, duhet të jetë unik sepse ky është çelësi i suksesit.

Ekzistojnë tre pyetje që duhet t’i bëni vetes para se të formoni konceptin tuaj: “?farë?”, “Për kë?”, “Pse është produkti im unik?”. Analiza fillestare duhet të fillojë me përcaktimin e një personi blerës. Duke kuptuar nevojat kryesore të konsumatorëve tuaj, ju do të jeni në gjendje të krijoni një produkt shumë të kërkuar.

Hapi 2 – Hartimi i një Strategjie Marketingu
Cdo strategji e marketingut përbëhet nga katër elementë thelbësorë: audienca e synuar, qëllimet financiare, pozicionimi dhe taktikat. Audienca e synuar është sigurisht një element kryesor i çdo strategjie të marketingut. Gjithashtu, objektivat financiare janë arsyet pse ndërtoni dhe zhvilloni biznesin tuaj.

Këto synime mund të përmbajnë fitimin që dëshironi të merrni, numrin e mallrave apo sherbimeve që dëshironi të shisni dhe sektorin e tregut në të cilin jeni përqendruar. Pozicionimi i duhur, nga ana e tij, ndihmon në transferimin e avantazheve kryesore të produktit tuaj te klientët potencialë.

Hapi 3 – Të kuptuarit se cfare bleresit duan dhe njohja me kritikat e tyre.
Duke e ditur se cfare bleresit duan dhe njohja, perballja me kritikat e blerësve ndihmojnë markat të kuptojnë se si mund t’i zgjidhin këto probleme duke prezantuar një zgjidhje unike dhe të fitojnë një avantazh konkurrues.

Shumë specialistë të marketingut mendojnë se sa më shumë karakteristika teknike të ofrojnë, aq më shumë klientë ka të ngjarë të blejnë produktet e tyre. Sidoqoftë, ky është një keqkuptim. Një konsumator konsumon një produkt, jo për shkak të karakteristikave të tij, por për shkak të rezultateve përfundimtare që mund të japë.

Hapi 4 – Identifikimi i konkurentëve tuaj
Mbi të gjitha, qëllimi juaj është të gjeni ata konkurrentë, interesat e të cilëve përputhen me tuajin. Për të analizuar imazhin e konkurrencës tuaj, përgjigjuni pyetjeve të mëposhtme:

Kush është konkurrenti im?
Cfarë dëshiron ai?
Cfarë mund të bëjë ai?
Dhe çfarë planifikon të bëjë?
Të kuptuarit e konkurrencës tuaj do t’ju ndihmojë të parashikoni veprimet e tyre në treg. Për më tepër, ky informacion ju lejon të zhvilloheni më shpejt. Për t’u bërë lojtari i parë në treg, duhet t’i përmbaheni rregullave të mëposhtme:

Rritni vlerën e punës tuaj duke e bërë produktin tuaj unik.
Bëni çmimet tuaja më fleksibile duke siguruar zbritje për klientët besnikë, për shembull.
Ndani personalitetin tuaj të blerjes në segmente. Shitet malli juaj së pari tek ata klientë që vlerësojnë rezultatet. Pastaj, ata mund të marrin duke blerë produktin tuaj.

Hapi 5 – Mbështetja për markën tuaj
Një imazh i një marke të fuqishme duhet të mbështetet vazhdimisht nga punonjësit tuaj. Punëtorët tuaj duhet të dinë misionin tuaj të biznesit, parimet, simbolet, etj. Dhe të veprojnë në përputhje me rrethanat gjatë komunikimit me klientët. Në mënyrë të ngjashme, çdo punonjës i vetëm duhet të kuptojë saktësisht rolin e tij ose të saj në zhvillimin e vetëdijes për markën.

Cit.By digitalagencynetwork

No Comments

Post a Comment

Your email address will not be published.

AlbanianEnglish
error: Content is protected !!
WhatsApp chat