Enter your keyword

Si te ndertojme nje strategji marketingu ne mediat sociale?

Si te ndertojme nje strategji marketingu ne mediat sociale?

Si te ndertojme nje strategji marketingu ne mediat sociale?

Një strategji marketingu e mediave sociale është celesi kryesor për tu diferencuar nga  konkurrentet tuaj dhe për të krijuar nje imazh në mediat sociale.
Me poshte ju prezantojme me disa hapa që mund të ndiqni për të krijuar planin përfundimtar të marketingut në media sociale që do t’ju ndihmojë të arrini qëllimet e biznesit tuaj.

 

1. Përcaktoni qëllimet tuaja

Hapi i parë dhe më i rëndësishëm për krijimin e një strategjie të mediave sociale është përcaktimi i qëllimeve tuaja. Pa një qëllim në mendje, do të jetë e vështirë të kanalizoni përpjekjet tuaja për ta arritur atë.

Pse duhet të përcaktoni qëllime të arritshme që janë SMART (specifike, të matshme, të arritshme, realiste dhe me kohë) gjithashtu. Disa nga qëllimet tuaja mund të jenë:
a-Rritja e mundësive tuaja
b-Rritja e numrit të drejtimeve
c-Përmirësimi i te ardhurave tuaja
d-Rritja e trafikut ne website tuaj

 

2. Përcaktoni audiencën tuaj të synuar.

Eshtë e rendesishme të kuptoni audiencën tuaj të synuar përpara fillimit të fushatave tuaja të marketingut në mediat sociale. Nëse nuk e dini se kush është klienti juaj i synuar, ju nuk do dini cfare të reklamoni. Përcaktoni audiencën tuaj të synuar bazuar në demografinë, vendndodhjen dhe interesat e tyre.

 

 

3. Zgjidhni Platformën e Medias Sociale

Pasi të keni përcaktuar audiencën tuaj, duhet të kuptoni se cilën platformë të mediave sociale do të përdorni për t’i arritur ato.Për këtë, ju duhet të përcaktoni se cila platformë e mediave sociale përdoret më së shumti nga audienca juaj e synuar. Gjeni 1-2 platformat kryesore të mediave sociale dhe sigurohuni që të bëni prezencën tuaj të ndihet në ato platforma. Sigurohuni që të kujdeseni për kontentin tuaj që të përshtatet natyrshëm.

4. Auditoni performancën tuaj

Pasi të keni filluar të postoni kontente rregullisht në mediat sociale, duhet të filloni të analizoni performancën. Shikoni se çfarë lloj kontenti funksionon dhe çfarë jo. Zbuloni angazhimin në forma të ndryshme të kontentit . Ju gjithashtu duhet të kuptoni kohën kur audienca juaj është më aktivja në mediat sociale, në mënyrë që të planifikoni postimet tuaja për atë kohë. Së fundmi, ju duhet të kontrolloni performancën tuaj edhe kundër asaj të konkurrentëve tuaj. Krahasoni bazat e ndjekësve të tyre, angazhimin, arritjen, me tuajat.

One Comment

  1. Feb 20, 2020

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Post a Comment to AffiliateLabz Cancel reply

Your email address will not be published.

AlbanianEnglish
error: Content is protected !!